Obvestila

 26 October 2017:

Memorial Ceremony

on the Occasion of The Royal Cremation Ceremony of His Majesty King Bhumibol Adulyadej of Thailand

more details:
https://www.dropbox.com/s/64ji1jonqky33kb/Ceremony.pdf?dl=0

 

 30.08.2017:

ร่วมกันเชียร์วอลเลย์บอลหญิงทีมชาติไทยรายการ U23 World Championship ที่สโลวีเนีย

 

 

สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเวียนนาขอเชิญชวนชุมชนไทยในสโลวีเนียไปร่วมให้กำลังใจนักกีฬาวอลเลย์บอลหญิงทีมชาติไทย รุ่นอายุไม่เกิน 23 ปี ซึ่งมีกำหนดเข้าร่วมการแข่งขันรายการชิงแชมป์โลก Women’s U23 World Championship 2017 ที่ กรุง Ljubljana สโลวีเนีย ระหว่างวันที่ 10-17 ก.ย. 2560

 

ในรอบแรก ทีมชาติไทยมีกำหนดการแข่ง ดังนี้

1) วันที่ 10 ก.ย. 2560 เวลา 20.00 น. พบกับทีมชาติจีน

2) วันที่ 11 ก.ย. 2560 เวลา 14.00 น. พบกับทีมชาติอาร์เจนตินา

3) วันที่ 12 ก.ย. 2560 เวลา 20.00 น. พบกับทีมชาติอียิปต์

4) วันที่ 14 ก.ย. 2560 เวลา 17.00 น. พบกับทีมชาติสโลวีเนีย

5) วันที่ 15 ก.ย. 2560 เวลา 17.00 น. พบกับทีมชาติโดมินิกัน รีพับบลิก

 

การแข่งขันจะมีขึ้นที่สนาม Dvorana Center Stozice และสนาม Sportna Dvorana Tivoli กรุง Ljubljana โดยผู้จัดแจ้งว่า ไม่เสียค่าบัตรผ่านประตู แต่อย่างใด

 

ร่วมกันไปให้กำลังใจนักกีฬาวอลเลย์บอลหญิงไทย U23 กันนะคะ

 

ดูรายละเอียดเกี่ยวกับการแข่งขันเพิ่มเติมได้ที่

http://u23.women.2017.volleyball.fivb.com

 

เครดิตภาพ (photo credit) International Volleyball Federation

 

29.12.2016:   OBVESTILO – SPREMEMBA VIZUMSKEGA REŽIMA

Od 31. decembra 2016 stopi v veljavo nov vizumski režim, in sicer je državljanom Republike Slovenije vstop v Kraljevino Tajsko preko kopenskih mejnih prehodov brez vizuma dovoljen le 2 x  v koledarskem letu. Za vse nadaljne vstope je potrebna predhodna pridobitev vizuma.

Mednarodna letališča so izvzeta.

 

05.02.2016: NOVA PRAVILA ZA PREKORAČITEV BIVANJA IN PREPOVEDI VSTOPA

Ministrstvo za notranje zadeve Kraljevine Tajske je izdalo nov zakon (št. 1/2258 z dne 27.11. B.E. 2558) glede prepovedi ponovnega vstopa posameznikom, ki so prekoračili dovoljeno trajanje bivanja glede na izdani vizum. Nov zakon stopi v veljavo dne 20.03.2016.

Prekoračitev dovoljenega trajanja bivanja je 500,- Bht na dan, a ne več kot 20.000 Bahtov.

  1. Posameznik, ki je prekoračil dovoljeno trajanje bivanja in se sam javi oblastem:

NEDOVOLJENA PREKORAČITEV                           TRAJANJE PREPOVEDI PONOVNEGA VSTOPA                                 

več kot 90 dni                                                                           1 leto

več kot 1 leto                                                                              3 leta

več kot 3 leta                                                                               5 let

več kot 5 let                                                                                  10 let

2. Posameznik, ki je prekoračil dovoljeno trajanje bivanja in je aretiran s strani oblasti:

manj kot 1 leto                                                                            5 let

več kot 3 leta                                                                              10 let

Več informacij na spletni strani Ministrstva za notranje zadeve http://bangkok.immigration.go.th/popup_anounce.html

13.11.2015: Predmet: nova struktura vizumskega režima

Generalni konzulat Kraljevine Tajske objavlja, da je vlada Kraljevine Tajske sprejela novo vizumsko kategorijo “Multiple Entry Tourist Visa (METV)”, ki omogoča večkratni vstop v Kraljevino Tajsko v razdobju 6 mesecev.  Vsi ostali pogoji ostanejo nespremenjeni (gl. “Turistični vizum”).

Nov vizumski režim (gl. spodaj) je v veljavi od 13. novembra 2015:

Kategorija vizuma Veljavnost vizuma Bivanje v državi do* Taksa (EUR)
1. Tranzitni
na vstop 3 mesece 30 dni 25
2. Turistični
En vstop 3 mesece 60 dni 30
Večkratni vstop 6 mesecev 60 dni 150
3. Non-Immigrant
En vstop 3 mesece 90 dni 60
Večkratni vstop 1 leto 90 dni 150

*na vstop

Generalni konzulat Kraljevine Tajske,

Ljubljana.

30. Oktober B.E. 2558 (2015)

Generalni konzulat Kraljevine Tajske v Ljubljani posreduje sledečo informacijo

Obvestilo Immigration Authority, Thailand: 

Obveščamo vse potnike, ki potujejo na Tajsko, da vizum za vstop v državo (z namenom turizma) do 30 dni še vedno ni potreben.  Od 12. avgusta 2014  pa si Imigracijska policija na mejnih prehodih pridržuje pravico do zavrnitve potnikov, ki ponovno vstopajo na Tajsko (re-entry) (kopenski mejni prehodi, letališča, pristanišča).   

V kolikor načrtujete potovanje z več vstopi na Tajsko, priporočamo vnaprejšnjo pridobitev turističnega  ali tranzitnega vizuma za vsak prehod meje.  Navodila za pridobitev vizuma najdete na podstraneh.

Vsi ostali vizumi ostajajo nespremenjeno v veljavi .

Priporočilo

Priporočamo vsem potnikom, da pred potovanjem overijo fotokopijo potnega lista na Ministrstvu za zunanje zadeve ter nadoverijo na Generalnem konzulatu kraljevine Tajske.